vila

Soubor věcí vily čp. 670 tvoří: - objekt vily čp. 670 (na parcele č. 2042) - zahrada (na parcele č. 2043) - pozemky parc. č. 2042, 2043 Jedná se o volně stojící jednopatrový objekt vily, v severozápadní části s věžovým pavilonem v úrovni 2. patra, z něhož se vycházelo na plochou střechu objektu. Na severní straně arkýř s balkonem, na jižní (zahradní) fasádě po celé dělce balkon, navazující na zaoblení domu. V ose balkonu zasklená terasa, na bocích členěná stěnami s řadou sklobetonových kruhových otvorů s geometricky strukturovanými okrouhlými skleněnými výplněmi. Na střechu pavilonu ve 2. patře navazuje předstupující široká zaoblená markýza. Dům má původní omítku i další stavební a okenní prvky. Plynule navazuje na zahradu s hodnotnými vzrostlými solitéry. V interiéru je dochována původní dispozice včetně prvků z leštěného dřeva a architektonicky členěným zábradlím, dveře a okna v hale zakončeny půlkruhově a lemovány dřevěnou zárubní. V zábradlí v patře původní zasklená vitrina. V domě se zachovalo několik kusů nábytku, projektovaného rovněž architektem budovy.