věžový vodojem

Vodojem stojí nedaleko od náměstí u železniční trati. Věžová stavba kruhového půdorysu postavená ze železobetonu. Kolem střední úzké válcové části je rozmístěno 6 sloupů, které podpírají válcovou nádrž. V úrovni 1. patra je kruhová terasa s jednoduchým kovovým zábradlím a čtvercovými dlaždicemi. Terasa s kovovým zábradlím je rovněž na vrcholu nádrže. Nad horní terasu vystupuje střední válcová část s přesahující plochou střechou. Vstup do interéru je ze severní strany, v ose nad ním se řadí nad sebou malá obdélná okna. Vstup na horní i dolní terasu je na jižní straně, protilehlé k hlavnímu vstupu. Prostor přízemí má betonovou podlahu a je vymezen kovovou mříží, zřejmě dodatečně vloženou. Dveře jsou plechové jednokřídlé, okna mají železné rámy. Před vstupem 3 stupně. Vnitřní točité betonové schodiště s kovovým zábradlím vede do nízkého prostoru nad nádrží a dále na střešní terasu. Nádrž je dvouplášťová proti promrzání vody. Předmětem ochrany je věžový vodojem a k němu náležející pozemek.