venkovský dům

Přízemní dům lidového charakteru okapově orientovaný ke komunikaci. Uliční průčelí je členěno vstupem akcentovaným předsazeným žudrem, jehož stříška je kryta pálenou taškou. Vstup do domu je půlkruhově zaklenut a mírně vsazen dovnitř. Okenní osy umístěny asymetricky. V pravé části domu jedna pravoúhlá okenní osa a v levé dvě pravoúhlé okenní osy s dvojdílnými tabulkovými okny, zasazenými v líci zdiva. Nad okny drobný dekorativní prvek – dvě okna zdobena trojúhelníkem a samostatné okno akcentováno půlkruhem, všechna provedena ve dřevě. V levé části domu vjezd s dřevěnými dvoukřídlými vraty. Střecha sedlová, krytá pálenou taškou. Vnitřní dispozice představuje síň, od níž napravo je světnička a za ní komora. Vlevo se nachází velká světnice s trámovým stropem. Do dvora navazuje na obytné stavení na západní straně hospodářský trakt.