venkovský dům

Přízemní objekt se sedlovou střechou situován v Cukrářské ulici, asymetrickým štítovým průčelí orientován k JV straně, vyznačující se rozdílným sklonem střešních krokví i velikostí střešních ploch. Částečně podsklepený objekt obdélníkového půdorysu komorového typu s přístupem od V strany dvoukřídlými dveřmi, dělenými na dvě nestejná křídla, dveře s nadsvětlíkem zdobeny kazetami. Štítové průčelí se dvěma obdélnými okny dělenými na šest polí do podkroví a jedním okénkem ve vrcholu děleným do kříže. Štít o jednom poli bedněn svislými prkny s přelištováním spar, dole ukončený úzkou podlomenicí. pod předsazeným štítem je vynesena podsíňka s pultovou stříškou, která je nesena čtyřmi podpěrnými dřevěnými sloupky. Přízemí levého traktu štítového průčelí vyzděno s obytnou místností, světnice obložena vodorovně kladenými širokými prkny, se třemi obdélnými okny dělenými do kříže. Okna s vnějšími křídly osazena v líci obvodové stěny jsou dekorativně orámována vyřezávanými plochými lištami. Okapová V strana směrem do ulice čtyřtraktová, s podsíní se zábradlím, v podsíni vstup s dřevěným záklopem do sklípku pod světnicí. Dřevěné sloupky se segmentovaným zdobným prvkem v horní části v počtu 3 ks. Okna obdélného tvaru jsou dekorativně orámována, nosná zeď obložena širokými vodorovně kladenými prvky. V příchozí komunikaci zabudován zděný sklípek, krytý pultovou stříškou o šíři 70 cm, vystupující z líce podsíně se zábradlím. zadní trakt s pultovou stříškou, která kryje sociální zázemí objektu. Krov střechy bedněn s pokládkou lepenky ve svislých pásech. Okapová JZ strana částečně vyzděná, ve střeše mezi dvěma vysokými komíny ve střešní vikýř s pultovou stříškou. K průčelní štítové zdi přistavěna poměrně rozměrná dřevěná kůlna kryta pultovou střechou.