venkovská usedlost

Zemědělská usedlost sestává z obytné budovy na východní straně areálu, z budovy výměnku s navazujícími prostorami chlévů a sýpky na západní straně, kolny(bez ochrany) na severovýchodní straně a stodoly na severní straně areálu. K objektu výměnku na západě přiléhá torzo přístavku (bez ochrany). Pod budovou je ve skále vytesaný sklep. Usedlost uzavírá brána s brankou s dochovanou datací 1797. Materiál u obytného stavení a budovy výměnku je opuka, místy cihly, na opadaných místech ve štítech je viditelná hliněná omazávka, omítka hlavního průčelí světle okrové barvy. Kolna je z opuky a cihel zejména v severním štítu. Stodola je vystavená převážně z opukového zdiva, ve štítech s cihlami. Přístavba na severní straně obytné budovy je z moderního tepelně izolačního zdiva (tvárnic). Předmětem památkové ochrany je obytná budova, výměnek s chlévy a sýpkou, stodola, brána s brankou a vymezený pozemek. Objekt kolny a přístavek výměnku jsou bez památkové ochrany.