venkovská usedlost

Zemědělská usedlost broumovského typu volně stojící v zástavbě, jednotlivé objekty obklopují dvůr. Usedlost tvoří zděný dům s hospodářskou částí, štítově orientovaný ke komunikaci, výměnek usedlosti situovaný ve spodní části štítovou stěnou kolmo k domu usedlosti, okapovou stěnou paralelně s komunikací a stodola. Stodola je situována v horní části dvora paralelně s výměnkem usedlosti. Dvůr původně uzavírala na východě kolna, ta však zanikla ve 2. polovině 20. století. Objekt je areálem neúplného, čtvercového, broumovského statku tvořícího významnou siluetu na mírné stráni nad potokem. Areál je tvořen vpředu z budovy výměnku situovaného delší okapovou částí směrem k obci. Po levé straně je umístěna hlavní budova statku s obytnou částí ve štítě obráceném k jihu do obce.