venkovská usedlost

Situace: Na jižním okraji lánové vsi Trstěnice, v mírném svahu nad údolím, při místní komunikaci odbočující ze silnice na Karle. Usedlost má formu uzavřeného čtyřstranného dvora s opodál samostatně stojící stodolou. Dvorec se obrací k cestě svojí severní stranou s roubeným výměnkem a vjezdem do dvora, proti němuž pokračuje na jižní straně výjezd ke stodole a do polí. Převážně roubený obytný dům, situovaný na východní straně dvora, se svým štítovým průčelím obrací k jihu, kdežto na východ, do zahrady, se obrací svojí zadní stěnou vyzděnou z opuky. Jižní stranu dvora zabírá zděná maštal s průjezdem a na něj kolmo na západní straně dvora navazuje roubené hospodářské křídlo s podstájí a zděnou vnější obvodovou stěnou.