Váchalův vodní mlýn

Nárožní jednopatrový dům, volně stojící, o 5 x 4 osách, krytý sedlovou taškovou střechou. Vstupní (jižní) průčelí se středním tříosým rizalitem je v přízemí bosováno a opatřeno okny v hladkých rámech; v ose je pravoúhlý, kamenný, nečleněný portál. Patro oddělené kordonovou profilovanou římsou, člení lisénové rámování a profilovaná hlav. římsa; okna jsou v plochých rámech s ušima, nad vrcholem dveří do bývalé mlýnice. Hladce omítané východní průčelí ukončuje trojúhelný štít; patro člení rámování. Okna nemají rámování. K dvornímu průčelí jsou přistavěny dřevěné kůlny s pultovými střechami, nad nimiž v patře probíhá dřevěná, obedněná pavlač. Do dvora na záp. straně je připojeno příčné hospodářské jednopatrové křídlo z 2. pol. 19. stol., hospodářská stavení moderní. Stará mlýnská struha zrušená při stavbě pomníku pohraniční stráže.