Usedlost Šleiferka

Dvoupatrová trojkřídlá budova půdorysu "V", krytá sedlovými zvalbenými střechami. Obytná budova je složena ze dvou obytných křídel. Jižní o pěti osách, na něž kolmo navazuje východní křídlo o třech osách. Dispozici ve tvaru U vytváří spolu s třetím severním křídlem kaple. Severní křídlo s kaplí kryto střechou kýlovitě zaoblenou, s korunní římsou prostoupenou půlkruhově zaklenutými okny s vitrážemi; ostatní křídla doplněna valbovými vikýři. Křídlo kaple je na západní straně zakončenou segmentovým vyklenutím závěru kaple, a je ozvláštněno motivem pergoly na hranolových pilířích, které podpírají přetaženou obdélnou střechu budovy. K severnímu průčelí kaple se připojuje snížená loď s pultovou střechou, přistavěná v 50. letech 20. stol. Hlavní průčelí je otočeno k východu. Vstupní portikus, tvořen dvěma sloupy s toskánskými hlavicemi, nese balkon. Vstupní portál je půlkruhově zakončený, je lemován dvěma pilastry. Klenutý portál s portikem s toskánskými sloupy, které nesou balkón s zábradlím. Vnější klasicistní fasády člení půlkruhově a pravoúhle zakončené okenní osy, lemované šambránami, průběžnou římsou a bankálem s vpadlými poli. Východní vertikálně člení pilastry s kompozitními hlavicemi s maskaronem. Nádvorní průčelí členěno slepými arkádami na mohutných sloupech s bochníkovými hlavicemi. Patra člení okenní osy, lemované lisenovými rámci, fasáda kaple je hladká, navrchu prolomena třemi půlkruhovými okny. Krytina střechy je prejzová. V interiéru se dochovaly klenby chodeb, valené segmentové na pasech, ploché stropy s fabiony a pilastry; a klenby místností, valené s obdélnými výsečemi. Interiér kaple je tvořen třemi poli valené klenby a apsidou, klenutou konchou. V nikách jsou umístěny sochy sv. Anežky a sv. Josefa od Čeňka Vosmíka.