tvrz - tvrziště Na věžích

Tvrziště leží v nadmořské výšce 430 m na sníženém výběžku terasy nad soutokem Brložského a Rojického potoka. Obdélná plošina s tvrzištěm je z J a Z strany chráněna prudkými srázy do údolí potoka. Na zbývajících dvou stranách bylo vybudováno opevnění, z něhož se zachoval mohutný pravoúhle zalomený příkop o šířce 10 – 12 m a hloubce 3,5 – 4 m a na V straně též nízký vnější val. Hlavním objektem centrální obdélné plochy tvrziště je pozůstatek patrně věžové obytné stavby situovaný v její S části. Stavba se dochovala v podobě pahorku o rozměrech cca 12 × 12 m, jehož středu se nachází čtvercová prohlubeň 4 × 4 m a hluboká 1 m. Starší zprávy uvádějí, že v SV rohu stavby bylo patrné zdivo z lomového kamene pojeného maltou. J od věže se nachází asi 15 m široká plošinka se stopami dvou zahloubených objektů, která zřejmě plnila funkci malého nádvoří. Objekt v JZ nároží plošinky může být pozůstatkem menší hlásky. Areál tvrziště se rozkládá na ploše cca 40 × 35 m.