tvrz "Na hradišti"

Nepravidelně oválné tvrziště, nacházející se na nevelké ostrožně nad Řepnickým potokem. Ze severovýchodu, sveru, západu a jihu byla tvrz chráněna strmými boky ostrožny, jediná přístupová cesta, tj. od jihovýchodu, byla chráněna od skály tesaným šíjovým příkopem, ještě nyní hlubokým cca 6 metrů. Vlastní tvrziště o velikosti cca 25 x 17 metrů lze rozčlenit do tří partií. Jihovýchodní, nejvýše položená část ostrožny, kde se pravděpodobně nacházela budova orientovaná ve směru severovýchod - jihozápad. Za ní se nacházela střední část tvrziště s nádvořím a konečně nejníže položená - severozápadní část ostrožny (výškový rozdíl činí více než 3,5 metru) se stopami po další (obvodové?) zástavbě. Zbytky zdiva zděného na maltu jsou identifikovatelné pouze v severních okrajových partiích tvrziště - jinde byly buď rozebrány nebo podlehly přirozené destrukci a postupně se sesunuly dolů do údolí.