tvrz

Bývalé panské sídlo s dvorcem je situované v dominantní poloze na přírodní terase nad obcí, která se rozkládá kolem toku říčky Skalice. Již v nejstarší středověké stavební fázi byla tvrz pravděpodobně situována v jižní části stávajícího východního obytného křídla. Hospodářské objekty vymezují dvůr na severní, západní a jižní straně. Obytné a hospodářské objekty obklopují po obvodu rozlehlý dvůr lichoběžníkového půdorysu. Nejvyšší objekt, vymezující východní stranu dvora, obsahuje ve zdivu pozůstatky původní tvrze; na průčelích tohoto objektu jsou patrné architektonické prvky z renesanční stavební fáze (portál, ostění oken ad.). Tři křídla hospodářských budov, které vymezují dvůr na severní - kravín, západní - stáje a jižní straně - stodola, obsahují ve zdivu (v různé míře) doklady etap stavebních proměn, kterými procházely od renesance až do současnosti.