sýpka

Sýpka u čp. 22 stojí při jihovýchodním okraji intravilánu vsi, v ohybu průjezdní komunikace. Jedná se o patrovou v přízemí zděnou (ze smíšeného zdiva) a v patře roubenou stavbu postavenou na obdélném půdorysu pod sedlovou střechou krytou raženými pálenými taškami s hřebenem ve směru severovýchod - jihozápad. Okna (pouze v patře) mají původní dřevěné šambrány, většinou s pod- i nadokenními římsami, do kterých jsou osazena (při poslední opravě a úpravě na rekreační objekt) nová dvoukřídlá dvoutabulková okna celkem respektující památkový charakter stavby. Hlavní vstupní severozápadní průčelí se zápražím je v patře čtyřosé, v přízemí má dvoje dveře. Ve třetí ose patra má dveře v nice, která je stejně široká jako před ní postavená pavlač s vyřezávanými sloupky a svisle bedněným zábradlím, přístupná schodištěm ze severovýchodu. Severovýchodní boční průčelí je v patře dvouosé a má asymetricky osazený svisle bedněný štít, přízemí je bez otvorů. Jihozápadní boční průčelí je bez otvorů, má též asymetricky osazený svisle bedněný štít. Jihovýchodní zadní podélné průčelí je trojosé, okna v prvních dvou osách jsou opatřena mřížemi. Stavba má trojdílnou dispozici.