sýpka

Velký zděný dvoupatrový dům obdélného půdorysu, završený vysokou valbovou střechou, je součástí rozsáhlého hospodářského dvora. Fasády jsou členěny omítkovým soklem, pásovou kordonovou římsou v úrovni parapetu oken druhého patra a profilovanou korunní římsou, na nárožích je pak ve štuku provedeno kvádrování. Okenní a dveřní otvory jsou opatřeny jednoduchými štukovými šambránami. Střecha je kryta pálenými taškami - bobrovkami. Objekt je přístupný z prostoru hospodářského dvora dvojicí vstupních dveří ve východní fasádě. V patře nad severnějším vstupem je zásobovací otvor skladů. V přízemí jsou obytné a kancelářské prostory, vesměs valeně klenuté. Vyšší podlaží jsou přístupná z přízemí po dvouramenném schodišti při dvorním průčelí. Budova je částečně podsklepená. V obou patrech jsou prostory skladové. Objekt je z větší části patrně barokní, předpokládá se ovšem existence staršího jádra.