sýpka

Patrová zděná omítaná stavba obdélného půdorysu je postavena z kamene, štíty a armování nároží jsou z cihel. Střecha je polovalbová, krytá vlnitým eternitem, prolamovaná čtvercovými střešními okénky, po 10 na každé straně (6+4). Obě delší průčelí mají v každém podlaží po 5 malých obdélných okénkách s cihlovými překlady a kamennými parapety. Kratší štítová průčelí mají po dvou okenních osách. V lichoběžníkových štítech jsou dvojice kruhových otvorů. Uprostřed severozápadního hlavního průčelí je obdélný kamenný portál osazený dvoukřídlými dřevěnými dveřmi s klasovitě kladenými prkny. Portál je mírně zvýšený nad terén a přístupný malou podestou se schody po obou stranách. Nad vstupem je druhotně osazena plochá stříška na železných nosnících, krytá vlnitým eternitem. Po stranách portálu jsou kolmo vezděny dřevěné trámy, pozůstatek původního zastřešení vstupu. K severovýchodnímu průčelí je připojen novodobý přízemní přístavek s pultovou střechou krytou pálenou taškou. Přístavek je osvětlen 4 velkými obdélnými okny s železnými rámy, členěnými do čtvercových polí. Obdélný vstup v delší stěně je přístupný přes zděnou rampu se schody, střecha nad rampou je nesena trojicí kovových sloupků. V interiéru, rozděleném do dvou podlaží, jsou trámové záklopové stropy nesené dřevěnými stojkami.