synagoga

Při severní straně ulice vysoká budova vystavěná z cihelného omítaného zdiva na obdélném půdorysu a krytá jednou odstupněnou valbovou střechou s taškovým pokryvem. Plášť sakrální stavby je jednoduše rytmizován lizénami přetínanými v úseku pod profilovanou korunní římsou subtilní dvousvazkovou průběžnou římsičkou, nároží objektu nejsou ostře zalomená, ale přechází v neširokých skosených úsecích. Hlavní západní průčelí je tříosé, vertikální rozvrh fasády je dán širším mělce vysunutým středovým rizalitem flankovaným při nárožích dvojicemi sdružených lizén. Obě kratší i boční podélné fasády jsou zrcadlovitě řešeny. První osa zleva(od západního průčelí) má v přízemí obdélné novodobé okno a v patře okno osvětlující kruchtu se segmentovým záklenkem.