Stibralova vila

Jednopatrová neorenesanční vila z let 1894 - 1906 s hlavním průčelím směrovaným na jih, situovaná na jižním svahu. Hlavní fasáda- jižní je tříosá, vlevo dominující plasticky zdůrazněným oknem v těžišti pomyslného zlatého řezu celkového rozvržení plochy. Šambrána trojdílného okna je silně předstouplá, v dolní části je parapet s kuželkovou balustrádou na římse vynesené obloukem a krakorci. Po stranách okna nesou pilíře kladí s předstouplými úseky, vynášené volutovými konzolami. Nad korunní římsou je segmentová suprafenestra s vepsanou mušlí. Suprafenestra je rámována hluboce profilovanou římsou zdobenou zubořezem. Obě okna v ose na pravé straně měla v parapetu kuželkovou balustrádu, nyní ji má pouze okno v přízemí, trojdílné s polokruhovým zakončením. Pravá část jižní fasády má 2 prosklené terasy v přízemí a 1.p., v přízemí dvoukřídlé prosklené dveře, k nim vedou žulové schody, po stranách se sokly. Za terasami vysunutá čtyřboká schodišťová vížka, v horní části s nástavcem s jednoduchými půlkruhově zaklenutými okny, hl. římsa se zubořezem, stanová plechová stříška (původně na okrajích dekorativní měděné štítky s akantovými listy, filigránská korouhvicka). Pravé nároží hl. fasády završeno plastickou vázou. Východní fasáda- tvořena 3 díly, 1. nižší s prosklenými terasami, poté schodišťová věž a další díl obytné prostory. Nad okny 1.p. probíhá profilovaná kordonová římsa, obíhající celou budovu, nároží všechna s kvádrováním. Přízemí pásová rustika. Vstupní dveře prolomeny ve schodišt. věži, kudy se vchází do všech pater i do sklepních prostor objektu, dveře jednokřídlé, celovýplňové, s proskleným horním dílem. Korunní římsa vily lemovaná zubořezem. Severní fasáda- obrácená ke svahu, 2 vystupující postranní části ohraničují průčelí, jehož střední část ustupuje, probrán terén, takže v přízemí vysoká zeď, kterou lemuje v horní části v úrovni terénu svahu zábradlí tvořené jedním prutem děleným 2 krátkými pilíři. Po stranách bočních částí pergoly, k nimž vedou žulové schody. Pravý boční vystupující díl řešen jako prosklená terasa, vstup z ní do zahrady ze strany západní. Západní fasáda- prolomena 4 osami oken, v 1.p. arkýř, třikrát lomený. Nad okny 1. p. probíhá architráv, vlys s malými kruhovými okénky (prochází i do hl. průčelí) a pak korunní římsa. Součástí objektu jsou boční pergoly, opěrné zdi a schodiště na zahradě.