starý zámek

Původní tvz stojí severozápadně od zámku, který byl v 17. století budován v její těsné blízkosti. K dvoupatrovému věžovitému jádru objektu se na východě a západě připojují boční křídla. K průjezdu s lomeným obloukem vjezdu, umístěnému v přízemí věžovitého průčelního stavení, vede přes pozůstatek vodního příkopu mostek. Průčelí této části objektu uzavírá renesanční obloučkový štít. Levé křídlo, s členitým půdorysem, je v podstatě dvoutraktové. Zhruba kolmo navazuje jednotraktové pravé křídlo s pravidelnmým obdélným ůdorysem na střední část objektu. Nepravidelná dispozice objektu, respektive rovrh jeho vnitřní dispozice, je důsledkem postupného narůstání a přestaveb jeho částí. Skladba zaklenutých prostor v suterénu a přízemí a mladších stavebních úprav, reprezentuje dlouhé časové období existence objektu. Stávající forma půdorysná a hmotová je v neposlední řadě výsledkem úprav, které objekt prodělal po ztrátě původní funkce a jeho zapojení do provozu pivovaru. Likvidace tohoto provozu se zčásti destruktivně dotkla i autentických prvků starého zámku. V současné době je objekt využíván z části pro kulturní účely, z části obsahuje obytné prostory a kanceláře pro nedestruktivní podnikatelskou činnost.