špitál

Nárožní, volně stojící, zděný, omítaný patrový dům s menším přízemním přístavkem při západní štítové straně, o 2 x 5 osách ( + 2 v přízemí k severu), střecha sedlová, na přístavku valbová, obě kryté taškami bobrovkami. Vstupní fronta - severní s hladkou fasádou, členěnou soklem, průběžnou pásovou pocdokenní římsou v 1. patře (nedosahujíící až k nároží) a hlavní římsou. Okna v llíci, bez šambrán, 2. zleva v přízemí slepé. Střední osa (3. od rohu) je jednoduchý vstup s půlkruh. světlíkem a dvěma předloženými schůdky. -Štítové průčelí- východní se 2 okny posunutými do vnějších třetin, okna v jednoduchých šambránách, v 1. poschodí ve velkých obdélných vpadlinách s protaženou podokenní římsou. Sokl,. patrová páísková římsa, obíhající hlavní římsa, krytá bobrovkami. Štíty trojúhelné s 2 sdruženými okénky a polopilířky v třetinách šířky. Vnitřek: vstupní síň plochostropá. Vzadu nástup na lomené schodiště do patra. Vlevo i vpravo místnosti, klenuté pruskými klenbami do pasů. Středem prochází plochostropá chodba do dvora. Vlevo od ní místnost s rovným stropem. Patro plochostropé.