sousoší sv. Rodiny

Jednostupňová základna obdélného půdorysu, na ní ze tří stran balustrádová ohrádka z hranolových kuželek. Balustráda ukončena profilovanou obrubou. Uprostřed čtyřboký sokl obdélného půdorysu, ve spodní části ořímsovaný. Na bočních stranách soklu široká volutová křídla. Na přední straně majuskulní nápis: A . D MAIOREM DEI GLORIAM A H T MDCCXXVII Vzadu rytý letopočet 1727. Sokl ukončen vyloženou profilovanou římsou, na ní tři samostatné čtvercové podnože, na nich sochy, uprostřed dětská postava. Socha Krista v mírném kontrapostu, pravé koleno vytlačeno, oděn ve zřasené roucho, obě ruce mírně pokrčeny v gestu podání rukou. Hlava skloněna a pootočena k pravému rameni. Tělem probíhá silný esovitý pohyb. Po pravém boku dítěte P. Marie v životní velikosti v kontrapostu, pravé koleno pokrčeno, tělo vytočeno do leva. Oděna v mírně zřasený šat, s pláštěm bohatě zřaseným a přehozeným přes levou paži, splývajícím přes záda, cíp obtáčí pravý bok, je přidržen pravou rukou Marie. Levicí drží ruku Ježíška. Hlava kryta plachetkou, pootočena k levému rameni. Za hlavou paprsková gloriola. Tělem probíhá esovitý pohyb. Po levém boku Ježíška sv. Josef v životní velikosti, v mírném kontrapostu, pravá noha vykročena, oděn v mírně zřasené téměř přiléhavé roucho, bohatě zřasený plášť obtáčí boky, cípy přehozeny přes předloktí levé ruky. Pravá ruka pokrčena, drží za ruku dítě. Hlava skloněna a pootočena k pravému rameni, za hlavou paprsková gloriola. Tělem probíhá mírný esovitý pohyb.