sousoší sv. Jana Nepomuckého se světci

Na soklu, který stojí na kamenné desce a nahoru se zužuje a má dvě odstupněné římsy, stojí velká socha sv. Jana Nepomuckého. Socha je esovitě prohnutá, v typickém oblečení: na hlavě biret, roucha (pluviál, komže, talár). Šikmo přes prsa drží kříž, hlava nakloněná k levému rameni a ke kříži. V dolní soklové části výklenku je vytesána reliéfní soška sv. Rozálie. Na první římse na rozích průčelí dvě postavičkysvětlonošů (putti), mezi nimi je v čele kamenná kartuše s reliéfem městského znaku - v levé půlce akantová závitnice, vpravo půlka orlice. Kolem ústřední sochy nízká kamenná balustráda ze čtyřbokých kuželek. Na rozích balustrády v průčelí vlevo na soklu socha sv. Rocha, vpravo sv. Šebestián, vzadu sv. Antonín Paduánský s ježíškem v náručí a sv. Florián. Vzadu na soklu se nachází kartuše s nápisem: SANCTE IOANNES / ORA PRO OMNIBVS / TE HIC DE VOTE ET / PIE BRISOVIAE VE / NERANTIBVS //. Pískovec, umělý kámen. (popis V. Paukrt 1979)