sousoší sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Socha sv. Jana Nepomuckého s andílky je situována před kostelem sv. Vojtěcha uprostřed obce. Na lichoběžníkovém, v čelním pohledu osově souměrném soklu o rozměru 1,75 x 0,70 x 0,50 m výšky, ukončeném profilovanou římsou s výžlabky a oblouny (po pravé a levé straně soklu hranolové sloupky o velikosti 0,30 x 0,30 x 0,45 m výšky) postaven podstavec- bohatě zdobený, trojlaločný, v pravém a levém postranním poli ve výplních plastický ornamentální motiv v kasulovém rámci s vegetativními motivy. Střední pole s úzkou oválnou kartuší, která je lemovaná okolo plastickými rozvilinami, v kartuši devítiřádkový text, místy značně setřený. Z deskovité, předsazené, profilované římsy podstavce vyrůstá konvexně vydutý elipsovitě zaoblený piedestal o velikosti 0,40 m se sochami, který je zdoben po stranách liniovými křivkami s vegetativními motivy, ve střední části s páskovým geometrickým dekorem. Uprostřed, na obláčcích s hlavičkami andílků, se nachází socha sedícího sv. Jana Nepomuckého v životní velikosti, oděného do kanovnického roucha s almucí a rukama před tělem s žehnajícími otevřenými dlaněmi. Prostovlasá hlava se zlacenou svatozáří a pěti šesticípými hvězdami. Po pravé a levé straně klečící andělé na oblacích s oválnými kartušemi a reliéfním vyobrazením umučení sv. Jana Nepomuckého (kartuše po levé straně s vyobrazením svržení kanovníka, kartuše po pravé straně s vyobrazením klečících světců pod mostem), anděl po pravé straně s uchopeným křížem v levé ruce. Celková velikost 4,7 m. Materiálem světlý, mírně červený pískovec.