sousoší sv. Jana Nepomuckého

Sousoší s centrální sochou sv. Jana Nepomuckého, kolem ní kamenná ohrada se šesti sochami světců. Na soklu válcové formy zesíleného třemi postranními pilířky je válcový podstavec, který má pilířky v patě i v hlavici stočené do volut, zdobené akantem a závěsem zvonků. Mezi pilířky plochy vyplněny reliéfy: 1. erb v kartuši (znakem Otty Egkha), 2. svržení sv. Jana Nepomuckého z mostu do Vltavy, 3. nápis s chronogramem. Nad převislou profilovanou římsou ukončující podstavec, vlastní kanelovaný podstavec hlavní sochy. Světec poloklečí na oblacích s anděly, oděn v tradiční roucho, obě ruce v patetickém gestu ukazují vlevo, hlava nakloněna k pravému rameni, sleduje krucifix, který drží putti. Pod sochou na převislé římse podstavce seděli nad pilířky další 3 malí putti a byla zavěšena lucerna tvaru šesticípé hvězdy, dnes chybí. Kamenná ohrada je konkávně a konvexně zvlněná s dekorativní výplní tvořenou pronikajícími se kruhy a rosetami, s nárožními pilířky členěnými vpadlými výplněmi s vybranými rohy. Na pilířcích osazeny sochy sv. Antonína Paduánského, sv. Josefa,sv. Otylie, sv. Ignáce z Loyoly,sv. Jana z Boha a sv. Františka Paulínského. Horní socha signována na oblacích ,,GAH 1710", podstavec a sochy na ohradě z roku 1739.