sousoší sv. Jana Nepomuckého

Na základně se dvěma bočními křídly ukončené stupňovitým zúžením se zvonovnicí se nachází hranolový sokl s volutovými křídly nesoucí na čelní straně v obdélné vpadlině s vybranými rohy latinský maiuskulní nápis: DIVO / IOANNI / COLLEGIUM / DOMUS / SOCIETATIS IESU / BRUNAE / DDD. Nad nápisem kruhový otvor. Sokl je završen oblounem a vyloženou profilovanou římsou nesoucí nízký postament světce a dvojice andílčích figur. Sv. Jan Nepomucký, oděný dle tradičního ikonografického pojetí do kanovnického roucha, je zachycen v mírném kontrapostu s odlehčenou pravou nohou, tělem probíhá jemný esovitý pohyb. V pozdvižené levici drží krucifix, prsty pravé ruky se lehce dotýká hrudi. Hlava rámovaná svatozáří s pěti hvězdami je nakloněna k levému rameni, pohled směřuje vzhůru ke korpusu Krista na kříži. Po pravici světce sedí na plintu andílek přidržující na svém levém koleni biret, pravice v gestu mlčení s ukazováčkem na rtech. Po levici světce přikleká na pravé koleno andílek držící v levé ruce knihu.