sousoší sv. Jana Nepomuckého

Sousoší sv. Jana Nepomuckého se nachází přibližně 700 metrů SV od mýtiny s myslivnou v lese Valdštejnsko po levé straně historické cesty. Původně se jednalo o monumentální kompozici v podobě kamenného baldachýnu o výšce cca 6 metrů vytesanou z pískovce (architektonické články i sochařská výzdoba). Dnes se na místě nachází pouze sokl s části balustrády. Sochařská výzdoba a tři architektonické prvky jsou uloženu v depozitu státního zámku Mnichovo Hradiště. Dalších celkem 38 velkých fragmentů je deponováno v areálu myslivny na Vajdštejnsku (převážně architektonické části baldachýnu a balustrády). Na čelní stěně podstavce je vytesán nápis: DIese BILDsäVLe errIChtete / fraV fraV SophIa / GräfIn Von WalDsteIn / gebohrene GrafIn Von Sternberg.