sousoší sv. Jana a Pavla

Sousoší na podstavci je situováno v zalomení zídky po pravé straně rozšířeného nástupu na rampu mezi rybníky. Materiál: pískovec. Široký kvádrový podstavec má obvyklé trojdílné členění, jeho shora okosený sokl je dopředu rozšířen o nízkou omítanou obezdívku, dřík je pokryt na třech stranách reliéfním rokokovým boltcovým, resp. mušlovým ornamentem, jenž uprostřed tvoří prázdnou kartuši a je po obvodě rámován volutovými pásky, zadní strana dříku je hladká. Podstavec zakončuje přímá, jemně profilovaná římsa. Na tomto stylobatu je umístěn nízký šířkový podstavec sochy, po bocích konkávně tvarovaný a zakončený volutou, na přední straně doplněný reliéfní kartuší. Sochy v podživotní velikosti představují dva stojící světce v oděvu římských vojáků s krátkými suknicemi, ve vysokých botách, na hlavách přilbice s chocholy. Bezvousá postava vlevo má zbožně sepjaté ruce, druhá postava s krátkým plnovousem si pravou ruku v úctě drží na srdci, levou rukou se přidržuje či opírá o kyj (?). Zadní strana podstavce bez členění, pláště soch zezadu plasticky pojednány.