sousoší sv. Floriána

Sousoší s centrální sochou sv. Floriána a okolo ní na kamenné ohradě 6 soch patronů proti moru. Na soklu válcového tvaru zesíleném 3 pilířky, které přecházejí do zdobných pilířků válcového podstavce. V patě i hlavici jsou volutovitě stočené, zdobené akantovými závěsy. Na podstavci mezi pilířky v kartuších znak donátora (probošta kroměřížské kapituly a olomouckého světícího biskupa Otty Egkha), modlitby a pamětní nápis. Na římse podstavce na nízkém kanelovaném válcovém soklu osazena socha sv. Floriána, která stojí na oblacích s hlavičkami andílků, mimo toho ještě 3 andílci sedí na římse. Socha sv. Floriána rozkročena, tělo prohnuté, jedna ruka na prsou, druhá natažena, hlava v přilbě s chocholem nakloněna a pootočena. Plášť úplně rozevlátý, zprohýbaný. Při rameni andílek držící kříž. Na pilířích prolamovaného zábradlí osazeny sochy sv. Rocha, sv. Františka Xaverského, sv. Václava (z roku 1929, kdy nahradil původní sochu sv. Šebestiána), sv. Karla Boromejského, sv. Rosalie, sv. Barbory. Materiál-pískovec.