socha sv. Kateřiny

Socha sv. Kateřiny, společně se třemi dalšími sochami, se původně nacházela na mostě přes řeku Třebovku. Trojboký volutový sokl o patce a rovné profilované římse. Rohy soklu s listovými festony. Ve stěnách reliéfy anděla v oblacích s páskou a chronogramem 1717. Nápis: AD TE O PIA / LEVAVI OCULOS MEOS / PIZZ. Pod ním reliéf sv. Kateřiny v oblacích nesenou anděly. Pod ní modlící se rodina donátorů. V dalších stranách reliéfy stětí a mučení světice. Blesk rozbíjí kolo. Na soklu postava světice v životní velikosti, oděna v bohatě řasené knížecí roucho, esovitě prohnutá, v mírném kontrapostu, u nohou atributy mučení - kolo, pravice drží meč. Modelace citlivá, kompozice vyvážená. Spodní část od kolen dolů hruběji tesaná, nová.