socha sv. Jana Nepomuckého

Uvnitř kaple centrálně umístěna socha sv. Jana Nepomuckého na podstavci půdorysu šesticípé hvězdy, pod ním kamenný dutý podstavec prolomený šesti půlkruhově zakončenými otvory. Sousoší sv. Jana Nepomuckého doprovázeného anděly představuje ojedinělé ikonografické znázornění světce triumfujícího nad světadíly, které reprezentují ležící polopostavy zakomponované do hustých oblaků, na nichž světec napůl klečí napůl stojí. Pohled světce není vůbec obrácen ke zmítajícím se personifikacím světadílů, ale vzhůru k nebesům, odkud přichází milost boží, již zastupuje překrásný svalnatý anděl-eféb, který světci přinášel buď palmovou ratolest jako symbol jeho vítězství na smrtí nebo krucifix, jako výraz světcovy hluboké úcty k Utrpení Krista na kříži. Dřevořezba s polychromiemi provedenými olejem pojenými pigmenty.