socha sv. Jana Nepomuckého

Socha se nachází na náměstí v parčíku uprostřed zdobené litinové ohrádky od S. Dymáka z Ranska z roku 1892, která je umístěna na kamenném soklu. Uprostřed ohrádky je na dvou žulových stupních umístěn profilovaný plasticky zdobený postament. Na něm menší též plasticky zdobený podstavec, na kterém stojí v životní velikosti pískovcová socha sv. Jana Nepomuckého. Světec v pravé ruce drží kříž s kovovým, zlaceným Korpusem a levou rukou přidržuje spodní břevno. Oděn je v kanovnický hábit s biretem na hlavě. Levá noha je mírně nakročená. Hlava mírně natočená vpravo dolu směrem k Ukřižovanému. Kolem hlavy kovová svatozář s pěti pozlacenými hvězdami. Materiál: pískovec, žula Výška: celk. cca 340 cm, socha v životní velikosti