socha sv. Jana Nepomuckého

Pískovcová socha sv. Jana Nepomuckého (1,2 m) umístěna na 2 m vysokém podstavci tvaru hranolu obdélného půdorysu (50x30 cm). Základ tvoří nový betonový podstavec nahrazující sokl původního umístění na mostě. Hranolovitý podstavec s volutami je na čelní straně opatřen nápisem s chronogramem. V bočních stranách umístěny niky s postavami světců. (Světice s věnečkem na hlavě a knihou v ruce, svatý v mnišském rouchu s lebkou). Spodní část podstavce je nahoře zakončena deskovitou římsou vpředu reliéfně zpracovanými stylizovanými oblaky s hlavičkami tří andílků. Horní část podstavce konvexně ustupuje přes obloun v plintus pod nohami světce. Svatý v biretu a kněžském rouchu s rochetou má mírně pokrčenou pravou nohu a lehce se natáčí ke kříži s korpusem Krista, který přidržuje na levé paži. Kolem hlavy má kovovou svatozář s 5 hvězdami.