socha sv. Jana Nepomuckého

Socha z pískovce na prostranství před zámkem (bývalý klášter) stojí na sníženém terénu ohrazeném betonovými obrubníky do půdorysného tvaru čtverce. Ve čtyřech rozích jsou silně poškozené nízké kamenné sloupky s akantovým dekorem. Vlastní podstavec sochy se skládá z širšího bohatě profilovaného soklu čtvercového půdorysu se skosenými rohy, zářezy v nárožích a konkávně prohnutými stranami, střední hranolové části zdobené volutami v nárožích a plastickým dekorem, s kartušemi s nápisy na všech čtyřech stranách, a horní profilované římsy. Na podstavci vpředu je nápis: „ HOMORI / ATQVE / DECORI / S IOANNIS / NEPOMV / CENI“, vpravo: „CONSER / VANDI / BONINO / MINIS / PROCV / RATORI“, vzadu: „VERO / FAMAE / ADVO / CATO / VOCATO“, vlevo: „FIDELI / SVOET / PERICLI / TANTI / VMPAT / RONO“ (podtržená písmena jsou větší, všechny chronogramy značí letopočet 1715). Na podstavci je menší soklík, opět bohatě reliéfně zdobený, na něm vlastní postava světce v životní velikosti. Světec v tradičním kněžském oděvu s biretem na hlavě stojí v kontrapostu s levým kolenem mírně předsunutým, v levé ruce drží krucifix, pravou ruku má založenu před tělem, hlavu poněkud skloněnu ke kříži, kolem hlavy drátěnou svatozář s pěti hvězdami. Celková výška cca 3,6 m, výška postavy cca 1,8 m.