socha sv. Jana Nepomuckého

Na zalamované základně spočívá čtyřboký, ve spodní části konvexně vydutý sokl doplněný volutovými křídly završený vyloženou profilovanou římsou nesoucí nízký postament světce. Sokl je členěn odstupněnou vpadlinou stylizovaného kasulového tvaru zdobenou reliéfním motivem penízků, na vyložené římse je zavěšena rokajová kartuš s aliančním znakem představené brněnského Ústavu šlechtičen Anny Konstancie Miniatiové z Campoli. Boční strany volutových křídel člení reliéfní terčíky s kapkami. Robustní postava světce s poněkud disproporčně krátkými spodními končetinami jinak kvalitně zpracovává obvyklé ikonografické schéma. Světec je oděný do kanovnického roucha s biretem na hlavě. Stojí v kontrapostu s odlehčenou levou nohou, oběma rukama před sebou drží krucifix. Hlava je mírně pootočená a nakloněná k levici s křížem. Socha na soklu je umístěna do nízké ohrádky z železných prutů.