socha sv. Jana Nepomuckého

Sv. Jan Nepomucký je podán v konvenční ikonografii, stojící v kontrapostu s pokrčenou pravou nohou, oděný v kanovnickém rouchu s biretem na hlavě. Postava je mírně esovitě prohnuta, oběma rukama drží před svým tělem krucifix. Hlava je pootočena k levému rameni a skloněna, světcův pohled je tak upřen na kříž v jeho náručí. Expresivně typizovanou tvář lemují bohaté zvlněné delší vlasy a vousy. Drapérie roucha je spíše přiléhavá s měkkými, subtilně tvarovanými záhyby. Kolem hlavy kovová aureola s pěti hvězdami. --- Figura je osazena na kvádrovém soklu. Profilovaná širší patka přechází přes žlábkovnici v užší střední hranol nesoucí vyloženou profilovanou římsu. Na přední straně v plasticky vystupujícím obdélném rámu majuskulní latinský nápis: D. IOANNI NEPOMUCENO / ARCANORVU MEDERATORI / DESVA FAMA PERICLITANTIVUM / PATRONO SINGVLARI / D. D. / I E M. 1 //.