socha sv. Jana Nepomuckého

Ze čtvercové základny, která se v horní části zužuje s konkávním výžlabkem, vyrůstá hranolový sokl členěný rytými rámy tvaru obdélníka s půlkruhovými výstupky na horní a spodní straně, rám na čelní straně nese nápis: B:IOANNES/NEPOMVCENE/CVSTODI/NOSTRI/I.F.H.V.W.F./A.B.H.V.W.F.//. Sokl je završen vyloženou profilovanou římsou nesoucí vyšší bohatě ořímsovaný, hlubokým výžlabkem členěný postament světce. Světec je znázorněn v kontrapostu s odlehčenou pravou nohou, tělem probíhá výrazný esovitý pohyb. Je oděn do kanovnického roucha, na hlavě má biret. Oběma rukama přidržuje krucifix se zlacenou palmovou ratolestí, položený na levé paži. Hlava lemovaná zlacenou svatozáří s pěti hvězdami je pootočena ke krucifixu. Socha je umístěna v novodobě upravené zasklené nice zaklenuté konchou završené trojúhelníkovým štítem.