socha sv. Jana Nepomuckého

Pískovcová socha na podstavci ze stejného materiálu se nachází s orientací k S při silnici ve středu obce. Podstavec je tvořen hranolovou patkou s profilovanou ubíhající horní římsou. Polychromovaný dřík s bohatě profilovanou vlnovitě prohnutou korunní římsou s mušlí, v dolní části po stranách dříku voluty rostlinnými motivy. Ve střední čelní části dříku rámeček s rokaji s nápisem: oD zLýho nas/oChranUj/Jene sWatý/NepoMUCký Na zadní straně dříku nápis: WaCLaW RVLff/Mistr toho DÍLa Na zadní straně hlavice nápis: Z nákladu počestné obce/kunratické Ao 1777 Vlastní polychromovaná socha světce v životní velikosti oděná do bohatě zřaseného kněžského roucha drží v pravé ruce krucifix a levou jej ve spodní části přídržuje. Hlava s kvadrátkem výrazně skloněná k pravé straně ke krucifixu. Nad hlavou kovová svatozář s pěti osmicípými hvězdami. Nad sochou nová plechová hrotitá ozdobná stříška.