socha sv. Jana Nepomuckého

Do ohradní zdi hospodářského dvora u zámku u vstupu je vložena vysoká nika zaklenutá konchou, jejíž záklenek je flankován dvojicí pilastrů s římsovými hlavicemi nesoucími vyloženou zalamovanou profilovanou římsu. V nice je umístěn na předstupující základně ukončené zvonovnicí komolý jehlan členěný rytým rámem kazulového tvaru prolomeným v horní části mělkou vpadlinou, do níž je vsazena měděná destička s rytým znakem Josefa Karla Biucka z Gerstenfeldu s votivním nápisem. Komolý jehlan je ukončen vyloženou profilovanou římsou, přes kterou částečně spadá oblačná základna polopostavy světce oděného v kanovnickém rouchu s biretem na hlavě. Světec má hlavu mírně skloněnou k mohutnému krucifixu, který přidržuje oběma rukama.