socha sv. Jana Nepomuckého

Socha je situována na křižovatce silnic do Klíčan, Předboje a Dolínku. Materiál pískovec. Hranolový podstavec má strany dříku zdobeny rytým zrcadlem s vykrojenými rohy. Na boční straně je po celé ploše zrcadla rytý nápis a pod zrcadlem pod vykrojenými rohy vyrytá datace 1724 (17 je pod pravým vykrojením a 24 pod levým vykrojením). Podstavec je ukončen vysazenou fabionovou římsou. Samotná socha spočívá na profilovaném soklu s hlubokým výžlabkem. Socha sv. Jana Nepomuckého je zobrazena v méně tradičním pojetí. U nohou světce vystupují tři andílčí hlavičky. Při levé straně je ztvárněn stojící andílek nakročený pravou nohou a podpírající oběma rukama krucifix.Pohled světce směřuje k postavě andílka. Sv. Jan Nepomucký je oděn v tradiční kanovnické roucho. V pravé ruce drží biret, levou přidržuje krucifix. Předmětem ochrany je socha sv. Jana Nepomuckého na příslušném pozemku.