socha sv. Jana Nepomuckého

Na dvou žulových stupních je osazen dolní podstavec lichoběžníkového půdorysu s nárožními volutami. V jeho čelní stěně se v kartuši nalézá nápis: SANCTO IOANNI NEPOMVCENO / PAVPERTATIS REFVGIO / ORBIS GAVDIO ET PATRONO / EX ASSE OFFERT / ET SE GRATI? GENVFLEXA / SVBSTERNIT / RVDOLECENSIVM IGNITA PIETAS“ Dolní podstavec ukončuje profilovaná římsa. Na horním podstavci obdélného půdorysu je vytesán dvouřádkový nápis : „S.IOANNESE XAVDI TIBI PIES VBSTRATOS / ET SVSCIEPE COR NOSTRVM.“ Světec v kontrapostu je oděn v tradiční kněžské roucho. V levé pozdvižené ruce drží zlacený kříž, a pravou rukou se dotýká klečící postavy v poutnickém šatě, ke které shlíží. Kolem světcovi hlavy je na drátě osazeno pět hvězd. Přibližně jeden a půl metru před postavcem je umístněno kamenné klekátko