socha sv. Jana Nepomuckého

Barokní skulptura je umístěna v prostoru mezi kostelem sv. Petra a Pavla s místní komunikací, jihozápadně od nároží kostela. Je orientována čelně ke komunikaci. Sokl i skulptura jsou z pískovce. Na čtyřstupňovém podstavci čtvercového půdorysu stojí podstavec tvaru kvádru s profilovanou patkou a hlavicí, výška cca 170 cm. Socha je v životní velikosti, světec stojí s mírně nakročenou pravou nohou. Na předloktí pravé ruky spočívá kamenný krucifix, levá ruka přidržuje ratolest , splývající přes rameno. Oděv světce tvoří dlouhá komže, přes ni kratší roucho se zdobeným lemem, na ramenou je hermelínová pláštěnka, přidržovaná smyčkou, uvázanou u krku. Hlavu se zvlněnými lasy a vousy zdobí kněžská čapka. Kolem hlavy je kovaná svatozář s pěti hvězdami. Sokl je od římsou vyzdoben hlavičkami andělů. Na přední straně soklu nápis: PATRONOS VO / PIE ERIGIT / ET / IOSEPHVS GEBHARDT / CVRATVS MORASSI / CENSIS. Na soklu pod ním vyryto vročení 1732. (popis Zemanová 1988).