socha sv. Jana Nepomuckého

Socha je obklopena kuželkovou kamennou balustrádou na čtvercovém půdorysu. Uprostřed na soklu je umístěn podstavec s volutovými křidélky i oušky, nahoře se stlačeně vypjatou římskou. Pod kartuší obraz P. Marie Boleslavské, který drží v pravé ruce, po stranách andělé. Plastika vyšší umělecké hodnoty. Postava světce v mírně podživotní velikosti, v levé ruce drží biret, v pravé ukazuje medailon s P. Marií. po levé straně klečí anděl s přidržuje lem světcova roucha, jeho protějškem na pravé straně je putti, jenž přidržuje kartuši se stáčenými okraji, na níž je reliéf, znázorňující svržení světce do Vltavy z kamenného mostu (2 postavy shazují třetí). V druhé ruce drží putti zlacený klíč. na levém rameni světce sedí další putti a drží zlatou ratolest. Světec má nad hlavou svatozář s pěti zlatými hvězdami. V kartuši na soklu se stáčenými okraji je reliéf pozlaceného jazyka vznášejícího se na obláčku, se září okolo, sedm paprsků je zlacených. kromě uvedeného je zlacen i medailon Panny Marie a detaily roucha.