socha sv. Jana Nepomuckého

Na dvou kamenných stupních je vztyčen mohutný hranolový sokl s odstupěnou vysokou patkou, s kartuší v přední straně a se segmentově prohnutou horní římsou. kartuše má ve vrcholu obraz světcova jazyka, obklopeného třemi paprsky záře. V kartuši je nápis : S/IOANNES NEPO/MVCENE IN TVO/PATROCINIO NOS/PROTEGE ET INFINE/VITAE NOSTRAE GRA/TIA DEI FRVI EX/PETE// (chronogram 1740). Na zadní straně soklu je lotopočet AD/1740//. Ze soklu se zvedá nástavec se sousoším sv. Jana Nepomuckého. SV. Jan je zobrazen v kontrapostu, s výrazně prohnutou postavou, levou ruku si opírá o stehno, v pravé si přidržuje na prsou krucifix, na který zbožně pohlíží. Má kanovnické roucho, vousatou tvář, kolem hlavy kovovou svatozář s pěti hvězdami. U jeho nohou je na každé straně jeden andílek. Stojící andílek u pravé nohy drží v ruce zámek, zaklání se a vzhlíží vzhůru ke světci, pravou ruku zvedá k ústům. Andílek u levé nohy světce sedí na římse soklu, pravou ruku má položenou na prsou a levou si přidržuje na koleni cíp látky. Usmívá se a dívá se vzhůru před sebe. Na zadní straně pod sochou jsou vyryté iniciály I. D., představuje signaturu autora – Jan Albert Devoty. (popis 1988 Reml)