socha sv. Jana Nepomuckého

Na hranolovém podstavci, po obou stranách štítově rozšířeném a završeném římsovou deskou, stojí socha sv. Jana Nepomuckého v obvyklém ikonografickém pojetí. Přední strana podstavce uprostřed prolomena nikou s půlkruhovým záklenkem, rytý rám s ujmutými rohy, po bocích ryté obdélníkové rámy s vloženým kosodélníkem. Totéž na zadní straně podstavce, ve střední části však ujmuté rohy pouze dole a přibližně v úrovni štítového rozšíření nápis LP 1913. Boční strany soklu v místě štítového rozšíření zdobí reliéf závěsu z listů a plodů spletených stuhou. Sv. Jan Nepomucký stojí na obláčcích, levou nohu má mírně pokrčenou a předkročenou. Tento nepatrný pohyb se projevuje v oblasti drapérie a sochu oživuje. Hlavu s pozlacenou kovovou svatozáří zdobenou pěti hvězdami světec sklání doleva, v rukou drží kříž s korpusem. Materiál: kámen Rozměry: sokl - 205 x 160 x 95 cm