socha sv. Jana Nepomuckého

V centru obce na náměstí v rámci parkově upravené plochy stojí na širokém volutovém podstavci pískovcová skulptura světce. Podstavec je tvořen profilovaným soklem s výžlabkem a oblounem, středová volutově vydutá část zdobená palmetami a chronogramem na čelní straně je zakončená vyloženou profilovanou římsou. Latinský, kapitálou rytý chronogram obsahuje tento text: DIVO / IOANNI / NEPOMUCENO /CONSERVATORI / HONORIS ET FAMAE / VENERANDISSIMO. / VENERATIONIS ERGO / HANC STATUAM POSUIT / CANONIA GRADICENSIUM. Vlastní socha světce stojí na nízkém oblounem profilovaném plintu a oblačné základně s andílčími hlavičkami. Skulptura je pojata spíše staticky s hlavou natočenou k levému rameni. Sv. Jan je oděn do kanovnického roucha s rochetou a kožešinovou mozzettou a s biretem na hlavě. Kolem hlavy světci obíhá svatozář s pěti pozlacenými hvězdami. Postava oběma rukama svírá krucifix a palmovou ratolest.