socha sv. Jana Nepomuckého

Na čtvercové, jednou odstupňované základně stojí sokl s masivní patkou, dříkem ve tvaru osmistěnu ukončený jednoduchou hlavicí.Střední část soklu je zdobena neogotickou ornamentální výzdobou v podobě okenních kružeb. Střední část této výzdoby nese dedikační nápis: “Sv. Jene z Nepomuku oroduj za nás! Ke cti a slávě boží na věčnou upomínku Jana Kiliana postaviti dal vděčný vnuk jeho František Kilian rolník z Bosonoh-4.května 1893”. Na hlavici soklu je na čtyřhranném nízkém soklíku umístěna socha světce. Je oděn v tradičním kanovnickém šatě (klerika, rocheta, štola, kožešinový pláštík vpředu na prsou připevněn tkanicí se střapci), na hlavě biret. Oběma rukama přidržuje kříž s korpusem. Kolem hlavy svatozář s pěti hvězdami. Materiál: kámen - pískovec, technika: sekání Velikost: v = 350 cm, š = 85 cm, hl = 77 cm