socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého je umístěna v severní části náměstí. Figura, osazená na vysokém hranolovém soklu s fasetovými stěnami a výrazně přesahující římsou, stojí na podnoži sestavené ze stylizovaných oblaků. Stojící postava běžného ikonografického typu je oblečena do kanovnického roucha bez biretu. V náručí světec svírá krucifix. Dílo se vyznačuje mohutným objemem bohatě zřaseného splývavého šatu, který zakrývá měkce modelovaná mozzetta. Ušlechtilá světcova tvář s úzkým nosem a výraznýma očima je prostoupena výrazem zbožné pokory. Povrch sochy pokrývají zbytky pestré polychromie. Na přední straně soklu jsou společně s letopočtem 1717 umístěné reliéfní alianční erby Františka Damiána ze Šternberka a jeho manželky Marie Josefíny z Trautmannsdorffu. Předmětem ochrany je socha sv. Jana Nepomuckého.