socha sv. Jan Nepomucký

Čelně vpravo v trojici soch je umístěna plastika sv. Jana Nepomuckého. Je umístěn na dvojdílném jednoduchém kvádrovém podstavci. Spodní část podstavce opatřena profilací kombinace výžlabku a oblounu; dřík je nahoře ukončen podbrádkovou římsou, strany má zdobeny mírně vpadlými kartušemi, přičemž v té přední je nápis : “ O IOANNES GROSSER PATRON VOR SCHANDT SPOTT VND EVVIGEN TO DT ERHALTE VNS ALSO BAY GOTTES THRON”. Chronogram v nápise hovoří o letopočtu 1729. Následující soklík má tvar zvonovice a vepředu reliéf světcova jazyka, po stranách s andílčími hlavičkami. Světec stojí na nízkém plintu. Figura je vysá cca 170 cm, stojí v kontrapostu s výrazně pokrčenou pravou nohou, kterou má položenu na jakýsi architektonický prvek, horní část těla se mírně zaklání. Světec je oděn v obvyklém kněžském rouše s biretem na hlavě, kožešinový plášť má vepředu zavázaný. Rozměrný krucifix leží na předloktí levé ruky, je však zároveň přidržován i rukou pravou. Ta však navíc drží palmovou ratolest. Kolem hlavy má hvězdičkovou zlacenou svatozář.