socha sv. Floriána na podstavě

Socha sv. Floriána je z místního pískovce, v mírně podživotní velikosti (cca 160 cm), postavená na dvoustupňovém ořímsovaném plintu. Postava světce v kroji římského vojína drží v levé ruce prapor na žerdi opřené o povykročenou levou nohu. U pravé nohy má domeček s naznačenými plameny. V pravé ruce drží světec škopíček, ze kterého lil vodu na hořící domeček. Dnes pravá ruka s celým předloktí odlomená. městské muzeum v Broumově má ve svém fotoarchívu snímek zachycující původní stav. Hlava světce je nakloněna přes pravé rameno a má na hlavě přilbu s péřovou ozdobou. Podstavec sochy přibližně 2 m vysoký v klasicistním stylu. Vpředu má latinský název klasicistní kurzívou s uvedením citace z bible - Daniel 3.37. Na zadní straně podstavce je německý nápis stejným písmem jako vpředu, informuje o postavení sochy v roce 1837 na dnešní místo. Socha světce je kvalitní barokní skulptura z 2. poloviny 18. století.