socha sv. Felixe z Cantalice

Socha je vyzdvižena na původním, bohatě profilovaném hranolovém soklu. Stěny soklu jsou lehce konkávně projmuté a zdobené obdélnou plastickou plochou, která je na horní straně oblounovitá a na spodní straně je doplněna ploškou ve tvaru čabraky s penízky. Frontálně pojatá socha světce v životní velikosti vyrůstá z vlastní nízké čtvercové základny, na jejíž čelní straně je vyryt nápis: ST. FELIX de CAN(T). Postoj světce je založen na velmi mírném kontrapostu s volnou, do strany vykročenou levou nohou, která se téměř neznatelně rýsuje pod šatem. Světec je oděn v řeholním hábitu kapucínů, který je zřasen do hlubokých záhybů a pod nímž se tělesné jádro téměř ztrácí. Hábit spadá až na základnu a odkrývá pouze špičky nohou, obutých v sandálech. V pase je hábit převázán cingulem se třemi uzly, které podél světcovy pravé nohy spadá až na základnu. Podél levé nohy se vine růženec, který je zaklesnutý za cingulum. Ramena a paže kryje široká pláštěnka s vlajícím cípem na pravé paži a s dlouhou špičatou kapucí. Levou, v lokti ohnutou rukou světec před svým tělem pozvedá látkový uzel naplněný chleby, na jehož čelní straně je vyryt nápis (GOGR?). Při světcově pravé noze stojí dítě, které je levou nohou nakročeno vpřed. Horní polovinou těla se dítě stáčí ke světci, nataženou pravou rukou mu podává bochník chleba, který od něj světec pravou rukou přijímá. Tělo dítěte je kryto pouze dlouhou zřasenou drapérií, která je ovinuta kolem pasu, kde na ní spočívá další bochník. Hlavu s krátkými vlasy, dlouhým plnovousem a pootevřenými ústy má světec pootočenu k pravému rameni a lehce ji sklání dolů k dítěti, kam také směřuje jeho pohled.; materiál: socha: litavský vápenec; sokl: krinoidový vápenec