socha Panny Marie Immaculaty

Pískovec. Na čtyřbokém několikrát odstupněném podstavci osazena socha Panny Marie Immaculaty v životní velikosti, stojící na zeměkouli, pravá noha spočívá na srpku půlměsíce. Levá ruka je položena na prsou. Pravou rukou přidržuje lem bohatě řaseného roucha. Podstavec vyrůstá z nízkého stupně, na něm nižší nečleněný sokl s tesaným jednořádkovým nápisem psaným kurzivou. Na čelní straně spodní části podstavce je čtyřřádkový nápis s mariánským monogramem. Střední část podstavce je opatřena čtyřřádkovým nápisem. Pod a nad nápisem jsou stylizované reliéfy mušlí. Volutová křídla po stranách podstavce jsou mírně zploštělá, odsazená, ve spodní části doplněná vegetabilním dekorem. Střední postranní část volutového křídla je zdobena rytou linkou se zaoblenými rohy. Sokl je zakončen výraznou římsou ve střední části segmentově prohnutou.